Fructe exotice sanatoase si recomandate #3

Rodie

Rodii

Simbol al fertilității în folclorul din lumea întreaga, acest fruct exotic e o sursa buna de potasiu si fibra, rodiile conțin si vitamina B6, responsabila de producerea de serotonina (hormonul fericirii), de reducerea colesterolului si de prevenirea reținerii de apa in corp.

Rodia este coapta atunci când coaja ei are o nuanța aprinsa de rosu-purpuriu strălucitoare, iar fructul se simte greu in mana. Semințele rodiei sunt foarte dulci, ușor acrișoare si zemoase.

O rodie are intre 37 si 48 de calorii, 0 grăsimi si 2 grame de fibre. Poți folosi rodii proaspete si pentru sos la o friptura de porc.

Pomelo

Cunoscuți si sub numele de pummelo (Indonezia), acest strămoș al grapefruitului este originar din Asia de Sud-Est.

Acest fruct are o multitudine de efecte benefice asupra sanatatii deoarece conține foarte multe vitamine (C, A, P, B3, B5, calciu, magneziu si alte minerale). In plus, se recomanda consumul zilnic, deoarece influențează semnificativ starea de bine a organismului.

Jumătate de fruct conține 2/3 din necesarul zilnic de vitamina C. Consumul constant de pomelo are efect antioxidant, contribuie la reducerea colesterolului, stimulează sistemul imunitar, reduce stresul si oboseala, detoxifica organismul, reduce procesul de imbatranire.

Physalis

Este unul dintre cele mai spectaculoase fructe exotice, numite si lampioane chinezești. Conțin cantități utile de beta-caroten si vitamina C, pentru un sistem imunitar puternic si pentru o piele mai fina si potasiu, pentru o tensiune arteriala sănătoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *