Casa de lemn – un drum scurt de la vis la realitate

Atunci cand ne dorim o casa „pe pamant”, este firesc sa ne informam cat mai in amanunt asupra diverselor optiuni. Acestea se vor dovedi multiple, dar mai ales tehnice si greoaie. Ceea ce intelegem din primul moment este ca vom porni pe un drum lung care se poate echivala, ca timp, cu cateva luni sau chiar ani.

O prima alegere este desigur legata de structura constructiva, adica vom putea opta pentru o casa construita in maniera clasica cu caramida, mortar, beton etc. sau ne vom orienta spre o solutie aflata in trend ascendent, desi este cat se poate de traditionala, respectiv casa de lemn.

Specialistii S.C. MOBINA SRL au ales lemnul pentru a construi case trainice si confortabile

Nu intentionam sa scoatem in evidenta asa-zisele minusuri specifice zidariei clasice, ci vom detalia unele dintre marile calitati ale caselor de lemn. Este vorba, in primul rand, de durata de executie specifica unei case de lemn. Un aspect banal la prima vedere, dar de o covarsitoare importanta, pentru ca nimeni nu isi doreste sa-si piarda entuziasmul unei asemenea experiente inainte de finalizarea santierului propriu-zis.

Santier si organizarea de santier

Se stie ca nu exista constructie fara santierul aferent, iar organizarea de santier este o casa a casei. Aici vor fi adapostite cele necesare muncitorilor, va fi un spatiu de organizare a sculelor si uneltelor, chiar si materiale de constructie de mici dimensiuni, deci tot ce tine de buna functionare a santierului. Indiferent de cum o vom numi, baraca, magazie sau birou/depozit, constructia trebuie sa reziste atat timp cat este necesar. Dar cat mai exact, cateva luni sau chiar 2 ani? Sa nu uitam, deci, ca durata unei organizari de santier este prima faza, dar va fi si ultima si este indisolubil legata de durata constructiei propriu-zise. Cu toate costurile aferente.

Executia unei case de lemn

Acesta va fi si urmatorul aspect al expunerii noastre de motive si vom scoate in evidenta unul dintre punctele forte ale caselor de lemn, respectiv durata redusa de executie de numai 3-4 luni in functie de complexitatea proiectului. Acesta este de fapt elementul care constituie esenta unui drum scurt de la vis la realitate.

Constructorul casei de lemn isi incepe opera direct in fabrica unde peretii casei incep sa prinda viata la dimensiunile indicate de proiect. Asa se face ca indiferent de anotimp sau vreme, pregatirea pentru constructia unei case de lemn poate merge inainte. Constructia casei de lemn nu depinde de capriciile vremii, pentru ca intr-o prima faza, peretii casei sunt prelucrati in conditii de nivel industrial.

Structura constructiva a casei de lemn, precum si noile materiale izolatoare si tehnologii de aplicare nu includ timpi de asteptare sau de uscare, deoarece sistemul lamelar si structura placilor tip OSB nu necesita acesti pasi. Insistam asupra acestui aspect complet diferit de cel al caselor din zidarie clasica unde timpii de uscare si eliminare a umezelii din pereti sunt absolut esentiali si pot atinge intre 10 si 20 luni. Nu este un secret ca ignorarea acestei conditionari poate duce in timp la mari neplaceri si probleme legate de mucegai. Subliniem ca in cazul caselor de lemn aceste inconveniente pur si simplu nu exista.

Am detaliat oare suficient pentru a va face adepti ai foarte modernelor constructii traditionale din lemn? Sa mai adaugam ca S.C. MOBINA SRL construieste case de lemn durabile de mai bine de 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *