De ce sa folosesti doar piese auto originale pentru BMW

BMW sub capota

Modelul de mașină BMW a cerut respect timp de decenii. Acest lucru este bine meritat din cauza faptului că sub capotă este o operă de artă. Piesele auto se uzează și deținătorul mașinii trebuie să-și aducă BMW-ul într-un service auto pentru posibile schimburi de piese, de aceea se sugerează puternic folosirea unor piese auto originale BMW și nimic altceva.

Aceste piese auto originale mai sunt numite și Original Equipment Manufcaturarer sau OEM. Un fabricant auto nu face o mașină cu doar un set de piese. Știind că mai devreme sau mai târziu va fi necesară o lucrare de înlocuire a unor ies, specificații pentru fiecare piesă auto sunt create. Acestea sunt trimise la un fabricant de piese auto ce folosesc matrițe să creeze piese auto de rezervă. Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când mașina ta necesită reparații sau lucrări de înlocuire, piesele auto originale sunt aceleași cu piesele auto folosite când automobilul a ieșit din fabrică. Piesele auto originale sunt la fel de bune ca și noi.

Alternativa la piese auto originale sunt piesele cunoscute și ca piese auto aftermarket. Fabricanții acestor piese nu se bazează pe specificații OEM, ci copii ale pieselor. O dificultate apare când vine vorba de calitate. Piesele auto aftermarket ar putea fi produse dintr-un material care nu are aceleași standarde ca produsul original. În ansamblu pare imposibil să cumperi piese auto originale, când ai la dispoziție piese auto aftermarket ieftine, dar există și părți negative în acest lucru.

Companiile de asigurări sunt mai înclinate să folosească varietatea de piese auto aftermarket. Motivul principal pentru acest lucru este că, costurile sunt mult mai mici. Deși un deținător de BMW care a fost implicat într-un accident are asigurare, daca el autorizeaza folosirea pieseleor originale, compania de asigurare ar putea insista ca diferența dintre piesele auto aftermarket și cele originale să fie plătite de tine. Poate fi foarte tentant să cumperi piese auto aftermarket, deși calitatea ar putea fi inferioară.

Deținătorii de BMW-uri ar trebui să aibă în minte riscurile potențiale a folosirii pieselor auto aftermarket. Cheltuiala ar putea fi mai mare atât în bani cât și în calitatea condusului pe termen lung.

BMW-ul este un model de mașină de top, este deseori achiziționată nu numai pentru modul în care arată, ci și pentru modul în care se conduce. Banii investiți inițial în achiziție justifică păstrarea performanței BMW-ului la o eficiență bună cât de mult timp posibil. Folosirea pieselor auto originale de BMW poate face acest lucru, pe când nu știu dacă putem spune același lucru despre abilitatea pieselor auto aftermarket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *