Importanţa unor echipamente de protecţie a muncii

Echipamente de protectie a muncii in munca cu presiunea

Siguranţa este o problemă majoră pentru muncitori necalificaţi, dar şi pentru cei cu funcţii mai înalte. În fiecare an au loc accidente frecvent în industria construcţiilor şi de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă datorită lipsei a unor echipamente de protecţia muncii.

Echipamentul de protecţie este echipamentul care protejează muncitorii împotriva riscurilor de sănătate şi de siguranţă la locul de muncă. Scopul este acela de a reduce expunerea muncitorilor la pericole când măsurile de control administrative şi mecanice nu sunt eficiente pentru a reduce aceste riscuri la nivele acceptabile.

Aceste riscuri de pericole pot însemna orice, de la podele umede, până la alunecări de teren şi tot ceea ce se poate întâmpla între. Echipamentele de protecţie includ obiecte precum, căşti de protecţie, ochelari de protecţie, îmbrăcăminte vizibilă, bocanci de protecţie şi altele.

Să explorăm câteva dintre cele mai comune echipamente de protecţie folosite la locul de muncă şi avantajele pe care le au acestea:

1. Căşti de protecţie

Căşti de protecţie

Căştile de protecţe sunt folosite în mod comun pe şantiere. Trecând pe lângă un şantier în lucru poţi deobicei să identifici muncitorii după căştile de protecţie.

Căştile de protecţie sunt realizate pentru a proteja împotriva obiectelor zburătoare sau cele care se află în cădere, care de altfel ar putea lovi grav un muncitor.

Unele căşti de protecţie sunt echipate cu diferite accesorii, cum ar fi mască de protecţie şi antifoane. Căştile de protecţie ar trebui să se potrivească perfect pe capul muncitorului, cele care sunt prea mari sau prea mici, nu sunt potrivite pentru a fi folosite.

2. Protecţia ochilor şi a feţei

Ochelari de protectie

Protecţia ochilor şi a feţei este la fel de importantă ca şi protecţia capului. Ochelarii de protecţie, ochelarii de sudor şi vizierele de protecţie îţi pot oferi protecţia de care ai nevoie pentru ochi şi faţă.

Indiferent dacă se lucrează cu metalul, cu lemnul, la temperaturi înalte sau cu presiune, este necesară protecţia feţei şi a ochilor. Chiar şi muncitorii obişnuiţi pot beneficia de siguranţă din partea ochelarilor de protecţie pentru că există foarte mult praf pe şantiere.

3. Protecţia respiraţiei

Mască de protecţie

Protecţia respiraţiei este foarte importantă în locuri în care substanţele toxice sunt prezente. Câteodată ceea ce nu vezi te poate afecta. Echipamentele de protecţie a respiraţiei, cum sunt filtrele, semimăştile, dar şi măştile integrale sunt realizate pentru a te proteja de praf, nisip, fum, spray de vopsea, pesticide şi alte substanţe periculoase care pot cauza handicapuri permanente.

Echipamente pentru protecţie a respiraţiei ar trebui să fie folosite în medii cu contaminanţi atmosferici. În mediile de muncă, filtrele ajută când nu este prezentă o ventilare adecvată.

4. Mănuşi de protecţie

Mănuşi de protecţie

Joburile în domeniul construcţiilor necesită folosirea mâinilor. În fiecare an, în jur de 150,000 de leziuni ale mâinilor sunt raportate. Boli profesionale de piele, cum ar fi dermatita, cancerul de piele, alte leziuni ale pielii şi infecţiile sunt al 2-lea cel mai comun tip de boli profesionale şi pot fi foarte costisitoare.

Datorită faptului că foarte multă muncă este executată cu ajutorul mâinilor, mănuşile de protecţie sunt echipamente de protecţie esenţiale pentru a beneficia de protecţia pielii. Unele dintre cele mai comune mănuşi de protecţie folosite sunt mănuşi impregnate, mănuşi antichimice, mănuşi electroizolante, mănuşi de piele şi altele.

Folosind mănuşi de protecţie te ajută să eviţi pericole ce se pot ivi când lucrezi cu elemente chimice, sticlă, metal, electricitate, materiale fierbinţi sau obiecte alunecoase.

5. Protecţia urechilor

Căşti pentru protecţia urechilor

Zgomotul industrial de multe ori nu este luat în considerare ca pericol profesional întrucât nu este vizibil ochiului uman. Cu toate acestea, 22 de milioane de muncitori din Statele Unite ale Americii sunt expuşi la zgomote dăunătoare anual. Aproximativ 82% din cei care îşi pierd auzul sunt cei care lucrează în domeniul fabricaţiei.

Antifoanele externe, antifoanele interne şi dispozitive electronice sunt recomandate pentru protecţia urechilor. Este important să nu uităm niciodată să le purtăm, fiindcă riscăm să rămânem fără auz.

Concluzie

Este foarte important să foloseşti echipamente de protecţie şi să le porţi constant pentru a evita leziuni care nu sunt necesare la locul de muncă. Să alegi să nu porţi echipamentul de protecţie poate fi foarte periculos, în special când acest lucru ţi-ar putea salva viaţa.

Logo Top Defender

Cei de la Top Defender comercializează toate echipamentele de protecţie necesare atât pentru protecţia capului, protecţia ochilor şi a feţei, protecţia respiraţiei, protecţia mâinilor şi a pielii, protecţia urechilor, dar şi alte echipamente de protecţie necesare la locul de muncă ce nu au fost prezentate în acest articol.

Siguranţa este importantă şi în momentul în care ajungi să înţelegi cu ce scop se foloseşte fiecare tip de echipament de protecţie, vei înţelege de ce te ajută să previi anumite leziuni periculoase ce te pot afecta pe tine sau angajaţii tăi pe întreaga durată a vieţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *