Vizitele periodice la medic, extrem de recomandate

Vizita la medic

Adulţii tineri sunt văzuţi ca fiind o imagine a sănătăţii şi bunăstării în societatea noastră la modul în care firmele de asigurări le-au atribuit termenul de „tineri invincibili”. În mare, numele este precis, fiindcă aduţii tineri (ca şi colectiv) experimentează mai puţine condiţii medicale cronice decât adulţii mai bătrâni şi aproximativ 30% din adulţii tineri nu au văzut un doctor în ultimele 12 luni.

Desigur, realitatea este că nimeni nu este cu adevărat invincibil, nici chiar cei care sunt consideraţi tineri şi sănătoşi. Bolile cronice, cum sunt bolile de inimă, presiune a sângelui ridicată, diabet, obezitatea şi cancerul nu se dezvoltă peste noapte şi de fapt încep cu mulţi ani înainte de a fi diagnosticate. Între timp aproximativ 23% din adulţii tineri vizitează un doctor anual.

Accidentele pot să se întâmple oricui, în timp ce o mulţime de factori, incluzând genetici, de dietă şi obişnuinţele de exerciţii, pot începe să ne afecteze sănătatea pe termen lung înainte de a fi conştient de acest lucru. Pe scurt, nu este niciodată prea devreme să începi să iei controlul vieţii tale făcând vizite constante la doctor.

Pe lângă obiceiul de a te spăla zilnic pe dinţi, să mănânci sănătos şi să mergi la sală, vizitele anuale la doctor ar trebui să facă parte din planul tău de sănătate.

În momentul în care ţi se descoperă o problemă cu glandele, spre exemplu, eşti trimis la o endocrinologie astfel încât să fii consultat de un endocrinolog expert în acest domeniu şi să te ajute la tratarea bolii.

Deşi nu este un obicei distractiv, să fi la zi cu vaccinurile recomandate este o parte fundamentală a bunei sănătăţi. Mulţi oameni merg la dentist o dată la 6 luni pentru un control, iar doctorul ar trebui să fie tratat la fel. Vizitele obişnuite la medic sunt precum schimbarea uleiului la o maşină.

Vaccinarea nu numai că previne o serie de boli periculoase, dar oferă imunitate celor care au sisteme de imunitate slăbite. Controlul constant la medic duce la detecţia timpurie a bolilor şi este foarte important în îmbunătăţirea prognozelor bolilor şi oferă cea mai bună oportunitate pentru un leac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *