Lazi de plastic, aduceti lazi din plastic!

lazi de plastic

Nici nu stiti cat de trist poate fi pentru un agricultor sa-si vada recolta putrezind sau intinsa pe pamant sub cerul liber! Fiindca mi-au placut fructele de copil si am primit mostenire o livada de la bunicul, in afara de meri, pruni si peri, am plantat nuci si aluni, dar si smochini, piersici si caisi.

Anul trecut am avut o experienta dureroasa, pana cand partenerul de afaceri mi-a vizitat livada. Merii, perii si prunii se rupeau de rod, iar eu discutasem cu un producator de ladite din lemn sa-mi furnizeze ambalajele in care urma sa livrez marfa care hipermarketuri.

Am inceput culesul si le-a depozitat in gramezi pe pamant, iar tocmai atunci au inceput ploile. Le-am acoperit cu prelate, dar am facut mai rau fiindca nu au avut pe unde sa respire si au putrezit sau mucegait. Cand au stat ploile, si am vrut sa pun in ladite recolta, producatorul mi-a spus ca regreta, dar nu poate onora comanda fiindca s-a scumpit materia prima si ar trebui sa platesc si eu mai mult pentru ambalaje.

Lazi plastic comandati urgent lazi plastic sa nu pierdeti toata recolta, mi-a recomandat seful depozitului de fructe care prelua o parte din marfa!

-Daca in hipermarketul pe care-l conduc nu am avea ambalaje din plastic, am fi pierduti, a spus celalalt partener de afaceri. Schoellerallibert. com este furnizorul perfect!

Eram asemenea personajului din poveste: cu un ochi radeam de bucurie, ca gasisem solutia si jumatate din recolta era salvata, cu celalalt plangeam fiindca un sfert din cea adunata si depozitata pe pamant se stricase. Am cautat site-ul dstribuitorului si am rasfoit catalogul. Aveam nevoie de cateva sute de lazi cu baza ventilata, patru picioare si doua bare pentru prins cu mana sa poata fi manipulate usor.

I-am contactat si le-am expus situatia dificila in care ma aflu. Peste doua zile aveam toate lazile livrate acasa, iar operatiunea de expediere a marfii a decurs conform planului.  Fiind gustoase, fructele s-au vandut repede si am primit laditele la retur. Mai intai le-am spalat cu un jet de apa sa fie curate, apoi am adunat fructele direct in ele dupa ce s-au uscat usurand munca zilierilor.

Si astazi ma intreb ce m-as fi facut fara laditele din plastic, ca nimeni nu-ti cumpara fructele la gramada.

Intre timp, mi-am extins afacerea si din fructele prea coapte, care nu ar rezista pana in magazine fac gemuri sau compot. Colaborarea mea cuSchoellerallibert. Com a devenit permanenta, in tot timpul anului, nu numai cand sunt fructele coapte fiindca mereu am ceva de vandut.

Sfatuiesc micii si marii producatori sa-si faca stoc de ambalaje trainice inainte de inceperea recoltarii si sa aleaga avantajos: lazi usoare, care isi mentin mult timp aspectul, pot fi spalate la nevoie si apucate cu mana! Nevoia de lazi din plastic se extinde pe zi ce trece, mai ales ca apar noi si noi modele: pentru sticle, pentru suruburi, de tip container.

Toti comericiantii trebuie sa inlocuiasca urgent lazile invechite din lemn, cu cele moderne, reciclabile si functionale  din plastic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *