Un curs infirmiera pentru o persoana bine orientata in viata

infirmiera

Uneori o prietenie fondata pe nesansa este trainica si sudeaza mai bine sufletele intre ele. Terminaseram liceul si eu si Maria. Ea fusese olimpica la fizica pe tara, eu la romana si franceza. Clipele de glorie au fost efemere, fiindca am primit  o suma nesemnificativa si atat. Eram amandoua studente, cu multe lipsuri in garderoba si multe nevoi financiare si frustrari, cand ea mi-a spus hotarata:

-Sa nu razi de mine, dar ma inscriu paralel la un curs infirmiera autorizat. Si stii de ce? Fiindca vreau sa lucrez in vacanta de vara in Anglia sa fac rost de bani.

-Ma tradezi, Maria, i-am spus cu regret!

-Introducerea mea suna ca o invitatie directa, nu ai inteles asta, m-a intrebat ea cu entuziasm?

Asadar nu planuia sa faca acel curs interesant fara mine. Ne-am mobilizat, am format o echipa si am absolvit cursul cu califiative maxime. A fost o experienta interesanta findca am invatat lucruri noi si am facut practica la un azil de batrani, descoperind acolo niste oameni minunati care au fost abandonati de copiii si nepotii lor. Maria era o persoana foare bine orientata in viata, in timp ce eu ma pierdeam in lumea metaforelor si a visului.

Tot ea a fost cea care a propus sa mergem la targul de locuri de munca si sa ne gasim un post pentru vacanta. Asa am fost angajate in Anglia si am capatat experienta, plus ca la intoarcerea la cursuri nu ne-am refuzat nimic. Vara de vara am repetat experienta, iar angajatorul ne contacta din timp sa nu ne facem alte planuri. Salariul era salariu si primeam si cazare gratuita, mesele fiind asigurate.

Nici nu am realizat cand ne-am dat licenta si am invatat cot la cot, desi aveam alte specializari. Pe diploma avem note onorabile. Ei, da, ea profesoara de fizica, eu profesoara de romana sau de franceza: a meritat efortul…

De la a visa, la a ajunge este insa cale lunga. Patru posturi titularizabile in tot Bucurestiul la fizica, cinci pentru romana si sase la franceza, dar sunt obligata sa aleg, fiindca examenele se dau in acelasi timp.

Invatam din nou: metodica, specialitate. Ne punem mari sperante in carierele noastre de profesoare.

Intre timp mai dispar din posturile putine: ni se explica faptul ca au intrat oameni cu vechime in restrangere de activitate si nu pot fi eliminati din sistem pentru cei care abia se chinuiesc sa intre.

Concurenta este coplesitoare. La rezultate constatam ca ne asteapta somajul.

-Eu nu stau in somaj, imi spune hotarata Maria! Pentru ce am facut cursuri autorizate de infirmiera? Era planul B pe care nu l-am neglijat! Hai sa-i scriem angajatorului din Anglia, sa strangem bani si sa ne deschidem o firma de traduceri la intoarcerea in Romania!

Daca nu as fi avut-o pe Maria aproape si nu existau Cursuriautorizate.eu, ma intreb ce m-as fi facut? Cum sa supravietuiesti In Bucurestiul plin de tentatii si atat de scump, cand esti tanar; cu ajutorul de somaj?

Un gând despre „Un curs infirmiera pentru o persoana bine orientata in viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *