Avantajele unor case din lemn

casa din lemn

O casă din lemn are o serie de avantaje, pe care ar trebui să le luăm în considerare: lemnul nu este doar un material ecologic şi cald, dar este şi relativ durabil în timp, până la câteva sute de ani, dar şi un bun izolator. Este ieftin de folosit în timpul construcţiei şi furnizează economii pe termen lung.

O casă din lemn are foarte multe avantaje, atât din punct de vedere al mediului înconjurător, cât şi din punct de vedere financiar, permiţând de asemenea, mulţumită tehnologiilor moderne, o flexibilitate foarte bună în design-ul arhitectural.

Beneficiile unei case din lemn

Pe lână conştiinţa mediului încojurător care transformă lemnul într-un material excelent de contrucţie pentru o casă ecologică, urmând principiile unei arhitecturi sustenabile, o casă construită din lemn cu tehnici moderne oferă diverse beneficii: rezistenţă la deformare, o bună îmbătrânire, durabilitate în timp, proprietăţi de sprijin pentru mediu în timpul producţiei, construcţiei şi folosirii pe termen lung, lemnul este şi un material ieftin.

Construcţia în lemn a structurii de sprijin a unei case, cu stâlpi şi bârne din lemn, îi oferă o stabilitate excelentă, şi permite construirii fără tâmplărie de imbinare pentru inserţia deschiderilor fixate, cum sunt geamurile. Tipul de structură, destul de complex, permite crearea unor case mari.

O casă poate fi construită cu panouri din lemn care oferă proprietăţi structurale şi permit o libertate mare arhitecturală, permit construirea la înălţimi mari şi multe etaje. Această structură are de asemenea proprietăţi împotriva deformării, protejând la îmbătrânire, cu o izolaţie foarte bună pentru performanţe termice şi de energie excelente.

constructii case din lemn

CasĂ cu cadru din lemn

Cadrul din lemn este cea mai folosită tehnică de construcţie, fiindcă se poate adapta stilurilor tradiţionale din orice regione sau poate realiza case în stil contemporan. Cadrele din lemn sunt distanţate şi constituie structura de pereţi dintre locul în care un material izolant este inserat, cum ar fi vata de sticlă. Cadrele din lemn creează pereţi robuşti şi izolaţi cu dimensiuni flexibile. Această tehnică de construcţie pe cadr u din lemn, asamblată la locaţie sau prefabricată, este atât rapidă, cât şi economică de construit.

CASĂ CU PLACAJ DIN LEMN

Folosit în placajul exterior, lemnul protejează în faţa condiţiilor meteo şi adaugă un strat izolator casei, în timp ce prezintă un simţ estetic natural şi cald. Lateralele unei case realizate din scânduri din lemn natural vor tinde să ia o culoare gri în timp cu expunerea la soare, dar nu-şi vor pierde din proprietăţi. Lemnul poate fi tratat şi vopsit pentru a-l proteja de la schimbarea culorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *