Gradina de Vara a Pensiunii „Conacul Zaicesti” te asteapta cu preparate savuroase si in acest sezon

Cum zilele calde de vara au sosit, dorim sa petrecem mai mult timp in natura, in aer liber, chiar si in timp ce luam masa, mai ales in zilele libere pe care le avem. Daca nu organizam un gratar cu prietenii, putem servi preparate savuroase si la terase sau in gradinile de vara amenajate pe timpul acestui sezon.

O astfel de Gradina de Vara, se gaseste in cadrul Pensiunii „Conacul Zaicesti” din judetul Botosani, care se afla la doar 7 km de oras. Pensiunea este o fosta casa boiereasca, fosta resedinta a boierilor Filipesti, care au locuit acolo in jurul secolului al XVIII lea.

Gradina este deschisa din data de 5 mai, la evenimentul de deschidere fiind invitati artisti de renume precum Brandusa Covalciuc, formatia Syncron Band, Ansamblul de Dansuri Balada Noua. In cadrul aceluiasi eveniment a avut loc o expozitie de costume si de masti populare, foarte apreciate de catre cei prezenti. Si cum la o astfel de deschidere nu au putut lipsi delicioasele preparate traditionale, boierii au pus dinaintea oaspetilor mancaruri de soi precum cas si urda de la stana, slaninuta afumata, ceapa verde, zacusca si turte coapte, berbecut la protap, carnaciori, mititei, ceafa fripta la jaratec, sarmalute la cuptor, cartofi copti umpluti cu branza,muraturi de casa si mamaliguta.  Ca si bauturi principale, au fost degustate vinurile nobile care apartin Cramei Averesti dar si renumita palinca, care a fost servita din partea casei.

Toate aceste produse alimentare si nu numai, de exemplu preparate care se gasesc in meniu precum, friptura boierului, platoul vistiernicului, condurul domnitei, merindele ciobanului,  se pot servi  in continuare pe Gradina de Vara, dar si in celelalte sectiuni ale Pensiunii „Conacul Zaicesti”. Restaurantul  „Conacul Zaicesti” este unul dintre cele mai renumite restaurante din Botosani, avand in componenta sa , un salon verde, cu o capacitate de 60 de locuri, care evoca epoca dantelelor scrobite, a corsetelor, o lume de mult apusa dar inca magica pentru momentul de fata. Salonul este intim, elegant, de o frumusete aparte, numai bun pentru a servi preparate delicioase, pregatite de maestri bucatari, pentru tine si pentru cei dragi tie. Salonul vine mereu cu ceva inovator satisfacand si cele mai exigente gusturi iar multi care i-au calcat pragul revin cu placere.

Tot aici, gasim un cerdac care poate gazdui in jur de 70 de persoane, acesta fiind locul perfect pentru seri reusite, petreceri pline de bucurie, de bauturi fine si de mancaruri alese.

Rezervarile se pot face la numarul de telefon 0755 400 207.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *