Cum ne punem in valoare descoperirile stiintifice

vorbesti germana

Scriitorii romani meritau premiul Nobel pentru Literatura. Lista celor care ar fi meritat sa fie printre primii scriitori valorosi ai lumii este lunga: Rebreanu, Nicolae Filion, Ioan Slavici, Marin Preda, Camil Petrescu, Cezar Petrescu, Sadoveanu, Eminescu, Eliade. De ce nu l-au obtinut?

Cea mai vehiculata explicatie este aceea ca nu au scris intr-o limba de circulatie internationala ca operele lor sa fie citite in lumea intreaga.

Aceeasi experienta amara au avut-o si oamenii de stiinta romani. Au avut idei revolutionare, au daruit omenirii progresul, dar accesul la premii le-a fost refuzat.

Asa si-a inceput managerul discursul la sedinta de astazi insistand pe nevoia de a ne inscrie la cursuri germana companii daca dorim sa ne popularizam noile descoperiri in lumea intreaga. Marul-visina, soiul parfumat si acrisor poate fi consumat si de oamenii in varsta care au probleme cu dantura, dar si de catre copii. Am facut numeroase incrucisari si am aplicat multe strategii pana am reusit sa obtinem singurul soi de mar din lume cu gustul sau inconfundabil.

Ca produsele noastre originale sa fie vandute pe piata trebuie sa le facem reclama in cele mai vorbite limbi de pe glob si in limbile care detin autoritate stiintifica, asa cum sunt engleza si germana. Germana este pe locul al doilea in topul publicatiilor stiintifice, dar si al limbilor vorbite in spatial U.E. Aveam de ales intre a participa la cursuri si a ni se fura inventia si a fi vanduta in numele celor care au folosit “spionajul stiintific”. Am supus la vot propunerea si toti au fost de acord sa incepem rapid cursurile. Dupa sedinta am inceput cautarile. Doresc un furnizor de servicii care sa corespunda urmatoarelor criterii:

  • profesorii sa fie bine pregatiti, cu activitate didactica sau cursuri pe plan international, daca se poate, dar sa aiba rabdare sa ne ia de la zero.
  • cursurile sa aiba loc cat ma aproape de sediul companiei noastre, daca nu se poate sa se deplaseze profesorii la noi
  • metoda comunicativa sa se imbine cu cea a scrisului, fiindca dorim sa si comunicam in germana cu potentialii nostri parteneri, dar si sa capatam abilitatea de a scrie articole stiintifice in acesta limba. In concluzie dorim o pregatire totala, care sa aiba in vedere exprimarea corectat si in scris si oral
  • atmosfera de la cursuri sa fie detensionata, fiindca acestea au loc dupa orele de program
  • diploma de la sfarsitul cursului sa se concretizeze in competente excelente de comunicare in limba germana

Colegul meu de birou a inceput sa rada cand i-am spus toate acestea si a adaugat ca am asteptari mult prea mari de la furnizorii de servicii si ca  este posibil sa nu gasesc intr-un secol de cautari meditatori care sa indeplineasca toate aceste conditii.

Fiindca fusesem desemnat de companie sa ma ocup de acest lucru, m-am considerat pe deplin victorios cand am intrat pe site-ul Ilsc.ro si am bifat punct cu punct asteptarile mele.

I-am contactat urgent dupa ce am verificat nivelul de satisfactie al clientilor. 98% dintre cursanti se declarau pe deplin satisfacuti de cursuri, asa ca saptamana viitoare vom participa la prima sedinta de limba germana pentru companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *