Ortodonția – cum poate fi un zâmbet îmbunătățit cu ajutorul ei?

Dacă nu ești mulțumit de zâmbetul tău din cauza golurilor dintre dinți saudin cauză că aceștie nu sunt drepți, ai putea fi un bun candidat pentru tratamentele ortodontice. Ortodonția este specialitatea medicinii stomatologice care se ocupă de corectarea dinților crescuți necorespunzător. Este o concepție greșită că tratamentele ortodontice sunt adecvate numai copiilor. De fapt, orice vârstă poate beneficia de tratamente ortodontice, cu condiția ca pacientul să aibă dinți, oase și gingii sănătoase cu care să se lucreze. Mișcarea dinților se bazează pe manipularea fizică a dinților existenți și a structurilor lor. Această mișcare se repetă de mai multe ori pe parcursul unui tratament ortodontic complet, astfel încât să poți vedea progresul lent, dar constant.

Tratamentul complet poate dura de la 18 luni până la câțiva ani, în funcție de vârsta pacientului și de starea actuală de sănătate orală. Pentru a începe cu orice tratament nou, trebuie mai întâi să te întâlnești cu medicul dentist ortodont pentru o consultație. În timpul acestei consultații, te poți aștepta ca acesta să se uite cu atenție la zâmbetul tău. Ședința va include o discuție despre istoricul tău medical și dentar, precum și o examinare fizică.

Există numeroase beneficii asociate cu ortodonția. Unele dintre beneficiile primare sunt pur cosmetice. Dacă ești conștient în privința dinților tăi strâmbi, tratamentul ortodontic te poate lăsa cu dinții perfect drepți. Cu toate acestea, dincolo de un zâmbet mare, acest tip de tratament este, de asemenea, benefic din motive de igienă. Când ai lacune mari între dinți sau o gură supraaglomerată, aceasta poate fi dificil de curățat în mod corespunzător. Prin mutarea dinților într-o poziție mai ușor de manevrat, poți fi sigur că vei intra între fiecare dinte pentru o curățare temeinică, prevenind boala gingiilor.

Un alt avantaj este faptul că se pot corecta dinții proeminenți, reducând riscul de rănire în timpul sportului regulat sau al altor activități. Realinierea poate face un profil facial mai bun, iar mai puțin stres este pus pe articulațiile maxilare. Tratamentul ortodontic poate, de asemenea, să reducă uzura la care dinții sunt supuși uneori.

Acestea sunt doar câteva beneficii ale alegerii tratamentului ortodontic pentru cei cu dinți strâmbi, aglomerați sau deformați. Tratamentul potrivit poate varia în funcție de fiecare persoană, iar ortodonția poate fi o știință extrem de individualizată.

Cu mai multe opțiuni de tratament decât oricând, poți alege dintr-o gamă largă de stiluri atunci când începi tratamentul. Este mai bine să discuți cu medicul dentist general pentru a obține sfaturi și pentru a primi o recomandare  la un ortodont, dacă ai nevoie de tratament ortodontic, deoarece este mai bine să tratezi această problemă mai curând decât mai târziu pentru rezultate optime.

Un cabinet stomatologic Bacău care se ocupă de ramura de ortodonție, este Denti Service, de pe Strada Ștefan cel Mare, care pe lângă acest serviciu mai oferă și alte tipuri de servicii precum implantologie, chirurgie, protetică, estetică dentară, toate acestea fiind adaptate nevoilor și cerințelor clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *