Apa este omniprezenta in viata noastra

In minte imi vin motivatiile oamenilor care nu vor sa invete sa inoate ca melodiile de pe un disc stricat: „Nu locuiesc langa o apa mare!”, ”La mare pot sta si la plaja”, ”Nu ma bag niciodata unde imi trece apa dincolo de piept!”

Tot cu staruinta imi vin si clisee in care o lectie de inot ar fi ajutat la supravietuire.

  1. Ma aflam intr-unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, cand un fost coleg de liceu m-a dus intr-o plimbare cu barca pe lac. In larg am observat ca una dintre vasle era defecta si barca nu prezenta deloc garantie, iar daca nu avea prezenta de spirit, ne-am fi rasturant in mijlocul lacului. Am fost de doua ori inconstienta atunci:m-am urcat in barca fara sa stiu sa inot si fara sa stiu sa vaslesc.
  2. Am trecut raul linistit din comuna mea fara grija. Il stiam mic, linistit cand nu ploua la munte, fara hachite si m-am trezit cu apa pana la gat cand am calcat din greseala intr-un ochi de apa ramas din vremea inundatiilor. Daca nu aveam prezenta de spirit sa ma tin de o piatra uriasa din apropiere, as fi pierit inecata.
  3. Au fost si diferite stiri despre accidente navale: bacuri, salupe, vapoare care s-au scufundat si despre oamenii care s-au salvat fiindca au inotat 3-5-10 minute, pana la aparitia elicopterelor sau a barcilor de salvare.

Un pas gresit, cum este in apa marii, face diferenta dintre o adancime mica si una uriasa, dintre viata si moarte, daca nu poti sa inoti.

Asa m-am hotarat sa ma inscriu la cursuri inot adulti, dar trebuie sa va marturisesc ca am avut si motivatii pozitive, nu numai optimiste.

  1. Doream sa slabesc frumos si sa am si eu o silueta de invidiat, cum au inotatoarele noastre care au fost campioane de renume mondial, Carmen Bunaciu si Camelia Potec.
  2. In apa ma eliberam de stresul de la serviciu, ma simeam libera si fericita.
  3. Imi indreptam spatele care avea o pozitie defectuoasa de la zecile de ore de stat pe scaun, la birou, in fata calculatorului
  4. M-as fi distrat mai mult la mare, inotand in apa, fara sa ma aventurez. In apele mari cei care nu stiu sa inoate simt o frustrare fara precedent.

Sigur ca va intereseaza mai mult daca am gasit sau nu cursuri de inot pentru adulti in Bucuresti. Cei mai buni  furnizori de astfel de experiente sunt reprezentantii firmei Initiereinot.ro care m-au convins prin:

-faptul ca nu discrimineaza pe nimeni care vrea sa invete sa inoate, de la copilul de 2 ani, pana la cel mai in varsta cursant

-au bazine curate, bine intretinute si amenajate si antrenori cu experienta, atenti la elevii lor

-sunt dispusi sa dea si lectii individuale, in cazul in care cursantul este timid sau doreste sa invete repede si bine sa inoate

-preturile sunt oneste raportate la calitatea serviciilor

-ofera pachete de abonamente, unele cu numar nelimitat de sedinte.

-personalul este politicos, cu experienta si bine pregatit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *