Nu pleca in circuit fara asigurarea de viata!

delta dunarii

Planuiesc demult un circuit prin Romania. Sa incep de la Gura Portitei, si sa o iau pe firul Dunarii pana in Mehedinti (ador folclorul din acesta zona), apoi de la Timisoara sa urc catre Ardeal, se trec prin Maramures si sa ma opresc in Bucovina.

Un circuit cu prietenii apropiati si familia de cel putin 14 zile. Sa ne oprim, de cate ori dorim sa vizitam un obiectiv, de cate ori ni se face foame sau ne este sete, apare ”o urgenta” sau vrem sa facem poze.

Sa nu ratam muzeele, catedralele, cascadele si pesterile. Desi mai avem cateva luni pana la plecare discutam aprins despre subiect de cate ori ne intalnim. Ne cumparam haine adecvate oricarui traseu. Ne trebuie haine pentru munte si haine pentru oras, restaurant, dar elegante si vaporoase. Rucsac, troller, trusa de prim-ajutor, dar si trusa cosmetica, accesorii de drum (chibritui, nasturi, ac si ata de cusut), accesorii pentru gratar si seturi pentru picnic toate sunt luate pe rand si sporesc bucuria.

-Noi, imi spune cea mai buna prietena astazi, am facut cel mai important lucru pentru acesta excursie de durata: Ovb Romania asigurari de viata.

Atat eu, cat si sotul meu ne-am asigurat prin intermediul firmei care ocupa locul doi in topul intermedierii acestui tip de asigurari din tara, fiindca viata este imprevizibila si asa este corect fata de familie.

M-am revoltat pe fata si am certat-o pentru pesimism, iar ea mi-a raspuns cu seninatate ca ar trebui sa o laud pentru prevedere. Orice om trebuie sa fie corect cu cei din familia sa si sa se asigure fiindca in caz de accidentare sau deces nimeni nu trebuie sa fie afectat finaciar, iar durerii sufletesti sa se adauge si cheltuielile neprevazute. Teoretic toti refuzam sa ne gandim, sa dicutam si sa admitem si asa lasam lucrurile incurcate. Este ca si cum um om refuza sa isi faca testamentul nadajduind ca va fi primul care va trai vesnic.

Investitia intr-o asigurare de sanatate inseamna iubire neconditionata fata de cei dragi si o marja de siguranta si pentru posesorul asigurarii in cazul in care i se intampla ceva foarte grav: pierderea capacitatii de munca, pierderea capacitatii de autoservire, spitalizarea indelungata, o perioda mare de inactivitate cauzata de imobilitatea la pat. Granita dintre sanatate si boala, viata si moarte este mai fragila decat credem. Ne mintim in orice moment ca noua nu ni se poate intampla pentru a indulci conditia noastra de muritori si de fiinte fragile ca puful de papadie.

Discutia avuta cu cea mai buna prietena nu a facut altceva decat sa imi deschida ochii. Nu ne putem lasa in voia sortii viitorul, fara sa punem un ban la pastrare, fara o asigurare de sanatate si viata. Un om bolnav cheltuieste mult mai mult decat unul sanatos fiindca are nevoie de medicatie, de regim special si de controale medicale regulate. Un om bolnav nu mai poate munci sa isi asigure toate acestea si este nedrept ca familia sa sufere din cauza lui.

Cele mai mari conflicte si suparari vin de la aceste probleme spinoase care intervin intre membrii familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *