Oricine isi doreste sa ajunga cel putin o data pe ”Acoperisul lumii”

Muntele Everest

Sa fii atat de aproape de cer si sa simti taria aerului alpin in piept reprezinta cea mai mare provocare. De fapt cati metri ale Everestul? Unii sustin ca 8844 de metri, altii 8848 de metri. Sa fie oare de neglijat eroarea de 4 metri? De unde provine ea?

Din faptul ca geografii din China nu au luat in consideratie si stratul de zapada care acopera muntii, in timp ce cei din Nepal au masurat varful cu omat cu tot.

Se spune ca in prezent, in timp ce vorbim de el, Everestul continua sa se inalte. S-a constatat ca el se inalta cu 4 milimetri pe an, iar specialistii se intreaba cat va continua acest proces.

Multi spun ca acest munte sacru, plin de mănăstiri budhiste este „poarta catre lumea de dincolo” pe care o cauta practicantii yogga, iar explicatia este una simpla: toti cei disparuti pe Everest nu au putrezit, deci si-au lasat corpurile conservate perfect pe munte, iar sufletele lor au devenit invizibile si au scapat de moarte. Asa se explica setea mutor oameni de a ajunge in varf, indiferent de conditiile nefavorabile si de avertizari.

In Tibet, denumirea sa de Chomolungma se traduce prin apelativul de Mama Universului.

Ei, traseul o fi greu, nimic de zis, dar peisajele merita toate eforturile, mai ales ca Jordan Romero a reusit sa ajunga in varf la 13 ani si detine recordul celei mai tinere persoane care a ajuns pe ”Acoperisul lumii”.

Daca Min Bahadur Sherchan a ajuns pe Everest la 76 de ani, iar Apa Sherpa a facut traseul de 12 ori si noi putem sa ne depasim limitele si sa urcam la 8848 de metri altitudine cel putin o data.

Cum poti ajunge acolo? Prin intermediul celei mai bune, sigure si oneste agentii de turism din Romania Oxigenetour.ro, care organizeaza excursii Everest in perioada 13-30 Octombrie 2018, 12 zile de concediu pline de provocari pentru suma de 2 300 de euro. Excursia debuteaza cu vizitarea capitalei Nepalului, a obiectivelor sale istorice si culturale si a pietii de suveniruri. Cina culturala din prima seara a concediului nu se va uita niciodata.

A doua zi este dedicata templelor si patrunderii in misterele religioase ale locului. ”Templul Maimutelor” este lacasul de cult unde oamenii vin asa cum viziteaza Ierusalimul.

Abia in ziua a treia incepe aventura, dupa parcurgerea fascinantului mozaic geografic.

Traseul continua de-a lungul apelor preasarate de cascade si cu proiectiile celor mai inalti munti din lume in fata.

Zilele urmatoare vin cu antrenamente lejere alternate de perioade de odihna si de acomodare. In fiecare zi se parcurg intre 3-9 ore de mers, ceea ce inseamna ca excursia este o provocare la miscare, aer curat si sanatate.

In tarif sunt incluse:

  • biletele de avion dus-intors
  • cazarea la hotel, dar si pe munte cu cele trei mese zilnice incluse
    ghid
  • serpar care sa duca un bagaj de 13 kilograme
  • trusa de prim-ajutor si aparat de verifica pulsul și nivelul de saturație de oxigen din sânge
  • intrarea in parcurile nationale importante si taxele guvernamentale pentru ca traseul sa fie legal

Turistul trebuie sa aiba asupra sa o suma importanta de bani pentru alte excursii si obiective, taxele de aeroport, cheltuieli personale si bacsisuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *