Ce ar trebui să știi despre bateriile pentru bucătărie

Cu bateriile de bucătărie de astăzi există nenumărate opțiuni. La un moment dat robinetul de bucătărie a fost doar o modalitate de a pune apă în chiuvetă. Însă astăzi există un număr mare de stiluri disponibile consumatorului, care se bazează pe funcționalitate, culoare și material pornind de la cele din alamă, până la cele din oțel inoxidabil. Dar când te  gândești la un tip de robinet, trebuie să iei în considerare dacă este ușor să obții piese pentru el sau să îl repari și să înlocuiești piesele.

Garanțiile pentru bateriile de bucătărie variază. Cele mai bune oferă protecție împotriva scurgerilor și a picăturilor pentru toată viață, asigurându-te că robinetul tău îți va oferi ani de serviciu fără probleme. Cele mai multe modele de robinet de bucătărie se vor potrivi tuturor chiuvetelor de bucătărie, cu toate acestea există câteva excepții. Deci, este o idee bună să verifici mai întâi dimensiunile. De exemplu, vei dori să verifici dacă lungimea ștuțului nu este prea lungă pentru a împiedica lovirea din interiorul chiuvetei. Unii oameni aleg robinete cu gât deoarece oferă un spațiu liber pentru chiuvetă.

Există în principiu două grupuri de baterii de bucătărie. Ele sunt montate pe perete sau pe chiuvetă. În timp ce bateriile de bucătărie de perete sunt comune, astăzi cele mai multe baterii de bucătărie sunt montate în partea superioară a chiuvetelor. Cel mai bun mod de a alege un robinet de bucătărie este influențat de calitatea produsului și de practicabilitatea și de durabilitatea acestuia, precum și de modul în care se potrivește cu decorul și cu aspectul bucătăriei.

Există în general două tipuri de baterii de bucătărie pentru uz. Bateriile  cu un singur mâner sunt centrale și sunt controlate de o pârghie sau un buton. Cel mai comun tip de robinet de bucătărie este robinetul de bucătărie pe scară largă. Acest tip de robinet necesită trei găuri separate și constă în supapa de apă caldă, supapa de apă rece și gura de scurgere, toate fiind montate separat. În selectarea unui robinet de bucătărie, vei dori să iei în considerare chiuveta de bucătărie. Chiuvetele de bucătărie, de obicei, vin cu una până la patru sau mai multe găuri pentru a găzdui diferite tipuri de baterii de bucătărie.

Dacă intenționezi să schimbi un robinet pe o chiuvetă existentă, este mai bine să selectezi un robinet care să se potrivească cu configurația găurii curente a chiuvetei. Dacă dorești să treci de la un robinet cu trei găuri la unul cu o singură gaură, vei rămâne cu găuri deschise care vor trebui să fie umplute.

Astăzi există mai multe opțiuni decât oricând când vine vorba de finisajele robinetului. Nichelul periat se ridică în popularitate. Alte finisaje, cum ar fi bronzul, devine din ce în ce mai popular în rândul consumatorilor. Finisajele disponibile pe piață oferă performanțe și durabilitate. Majoritatea culorilor sau texturilor pentru finisarea robinetului de bucătărie sunt disponibile astăzi. Cel mai accesibil material este cromul. Finisajele PVD, aspectul inoxidabil și antic sunt în general mai scumpe. Oțelul inoxidabil rămâne în top în alegerea bateriilor de bucătărie de către majoritatea proprietarilor de case deoarece este ușor de întreținut. Un finisaj ca alamă va necesita mult mai mult timp pentru curățare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *