Care sunt avantajele deținerii unui sistem de detectare a incendiilor în casa ta?

banner-detectie-incendiu

Nu trebuie niciodată să subestimăm puterea focului. Incendiile pot incepe din orice motiv, dar rezultatele sunt întotdeauna aceleași – pierderi și devastări. Singurul control pe care îl avem asupra unui foc constă în detectarea mai devreme a acestuia. Instalând o alarmă de incendiu și un sistem de detectare în casă, poți știi că ai făcut pașii necesari pentru a-ți proteja familia.

Ce ar putea fi mai ușor decât instalarea unui sistem de alarmă de incendiu și de detectare a incendiilor pentru a-ți proteja casa și de a evita daunele cauzate de un incendiu? Și totuși, există mii de case și familii care nu dispun nici măcar de această precauție de bază, adesea cu rezultate tragice. Unii nu-și pot permite sau alții se gândesc că nu este necesar.

Să ne confruntăm cu faptele. Nu există nimic magic care să înconjoare casa și familia și care să vă mențină în siguranță. Se pot întâmpla multe în orice moment. Fără o alarmă, chiar și o mică greșeală ar putea duce la o catastrofă majoră. De exemplu: Într-o după-amiază, ai o tavă de prăjituri în cuptor. Îți amintești dintr-o dată că, copiii au ieșit de la școală devreme astăzi. Uitând de prăjituri, te duci spre școală. Tocmai ai dat șansa tăvii  de prăjituri de a arde, de a scoate scânteie și foc. Când ajungi acasă, descoperi flăcări care ies de la fereastra bucătăriei, pentru că nu ai o alarmă de incendiu pentru a avertiza autoritățile corespunzătoare că există o urgență. Când ajungi, este prea târziu pentru a salva ceva.

Alarmele vechi simple de fum s-au transformat în sisteme mai detaliate de alarmă și detectare a incendiilor, care pot oferi o multitudine de funcții. De exemplu, majoritatea sunt acum echipate cu senzori care detectează cel mai mic miros de fum din aer. Ele sună și avertizează pericolul.

Cu toate acestea, nu este vorba doar de un sistem de alarmă de incendiu și detector. Aceste dispozitive sunt atât de sensibile în ziua de astăzi încât pot fi declanșate de lucrurile care se întâmplă în timpul gătirii normale, precum aburul care se ridică din cartofii fierți sau aroma de pâine arsă. În plus, există unele unități cu senzori de căldură care vor emite o alarmă în condiții de temperatură ridicată.

Datorită faptului că unele sisteme de alarmă de incendiu și detectare pot fi de fapt mai sensibile decât dorești să fie, acordă timp în căutarea unor sisteme antiincendiu înainte de a lua o decizie de cumpărare. Nu vrei o unitate care să fie prea sensibilă, dar cu siguranță nu vrei nici una care să nu fie destul de sensibilă. Dacă ai nevoie de ajutor, cere ajutorul unui profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *