Brichetele din rumeguş, varianta ideală de combustibil pentru centrală

Rumeguşul care rămâne este transformat în brichete din rumeguş, ce ard curat, extrem de eficiente, ce se folosesc în casele gospodăriilor. Rumeguşul este realizat deseori din cheresea reciclată din timpul producerii mobilei.

Folosindu-se o presiune hidraulică imensă se compresează rumeguşul în brichete de foc rezultând un produs de o densitate mare cu un conţinut foarte mic de umezeală (mai puţin de 12%). Lighinele naturale din cherestea formează o legătură, astfel ajungându-se la brichete. Fără lipici, fără adezivi, rumeguş reciclat pur.

Rezultatul acestor sarcini duc la o sursă de încălzire prietenoasă cu mediul, eficientă din punctul de vedere al încălzirii şi care oferă o ardere curată pentru casa ta.

Tomibena pune la dispoziţie clienţilor cele mai bune variante de combustibil, atât brichete de lemn, cât şi peleţi rumeguş pentru încălzirea casei pe timp de iarnă.

bax de brichete rumegus

Brichetele din rumeguş oferă o mulţime de avantaje, printre care regăsim şi faptul că sunt:

SUPER EFICIENTE

Foloseşti mai puţin combustibil pentru a-ţi încălzi casa, obţii un foc mai fierbinte cu mai puţină cenuşă şi creozot care să se acumuleze în horn.

Brichetele din rumeguş sunt foarte populare în Europa datorită convenienţei, eficienţei şi rezistenţei pe care le oferă.

Chiar şi cei de la Care4IT au scris de ce să folosim brichete de lemn pentru încălzire.

EFICIENTE DIN PUNCT DE VEDERE AL COSTULUI

Cumperi mai puţină umezeală pe tonă, arzi mai puţin combustibil şi generezi mai multă căldură folosind brichete de rumeguş super dense şi uscate.

Conform unor studii efectuate asupra combustibililor pentru centrală, s-a descoperit că lemnul de foc are un conţinut de umiditate de până la 26%.

Brichetele din rumeguş conţin maxim 12% conţinut umed, ceea ce înseamnă că ieşi la jumătate faţă de lemnele de foc, ceea ce reduce eliberarea de căldură şi crearea de fum şi acumulare de creozot.

CONVENABILE

Ai scăpat de livrările de lemne aruncate în faţa porţii şi lăsate pentru tăiat, despicat şi aranjat.

Brichetele de foc sunt livrate la paleţi de 1 tonă, ce pot fi direct depozitate în garaj şi gata de aruncat pe foc.

PRIETENOASE CU MEDIUL

Realizate din rumeguş din lemn reciclat fără lipici sau adititivi. Densitatea şi conţinutul scăzut de umiditate înseamnă reducerea semnificativă a emisiei de fum ce iese din centrală, în timp ce se ocrotesc pădurile şi habitatul animalelor.

Încearcă încălzirea prin brichete de lemn pentru reducerea emisiei de dioxid de carbon în aer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *