Implantul unidentar – profesionaliștii realizează cu succes acest tratament

implant unidentar

Te-ai confruntat măcar o dată în viață cu o serie de probleme dentare? Dacă nu, înseamnă că ești deja un norocos, iar, contrat acestei situații, dacă te-ai confruntat cu o astfel de problemă, nu înseamnă că ești ghinionist sau în dezavantaj. Un dinte lipsă nu mai este o problemă, tocmai pentru că, printr-o serie de cercetări și răscercetări, specialiștii au ajuns să descopere o metodă de înlocuire a unui singure dinte. În cazul de față este vorba despre implantul unidentar, o procedură relativ simplă de înlocuire a unui dinte care nu mai este prezent, din păcate, în cavitatea bucală.

Ce presupune, de altfel, acest implant unidentar? Într-un cabinet stomatologic, iar în cazul de față, putem vorbi despre clinica dentară Cris-Smile din București, prin intermediul și cu ajutorul unor medici specialiști se va realiza, cu precizie, într-un os intact, un orificiu, care va avea drept rezultat forarea unui canal în os, pe locul unde lipsește dintele. Mai apoi, prin înșurubare, în acest canal se va insera implantul dentar din titan.

În mod normal, implantul este lăsat să se vindece circa două-trei luni, în cazul mandibulei și între patru și șase luni, în cazul maxilarului superior. În tot acest timp, însă, pacientul poate beneficia și de o lucrare provizorie, care este rapidă și deloc dureroasă. Cel mai important aspect este remarcat prin faptul că, dincolo de toate acestea, ca pacient nu vei simți absolut deloc că acolo se află un implant, senzația prezenței unui corp străin fiind total inexistentă.

De asemenea, după finalizarea osteointegrării, implantul va fi descoperit de gingie, urmând ca, mai apoi, acestuia să i se atașeze bontul protetic și coroana dentară definitivă.

Ce mai urmează? În osul resorbit, cu volum insuficient ancorării ferme a implantului, se va realiza adiția osoasă, înainte de implantare sau chiar simultan cu inserarea implantului, în funcție de situația pacientului. De altfel, în ceea ce privește diagnosticarea precisă a volumului osos, aceasta se va face cu ajutorul tomografiei dentare.

Osul reparat sau regenerat va constitui, în final, o fundație solidă pentru implantul dentar recent inserat, însă, în caz contrar, dacă inserarea implantului se face în volum osos deficitar, rezultatul va fi de scurtă durată, generând, totodată, suferință, respectiv costuri suplimentare.

Trebuie să știi neapărat că un rezultat estetic, rezistent, durabil și surprinzător poate fi realizat economic cu ajutorul unei echipe profesionaliste, care se dedică în totalitate realizării procedurilor și tratamentelor de succes! Rezultatul? Pacienți mulțumiți!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *