Metode eficiente dovedite de a imbunatati viteza de incarcare a site-ului

viteza website

Viteza de incarcare a web site-ului este o constanta importanta pentru Google. Conform specialistilor care furnizeaza servicii SEO, acest parametru nu doar ca imbunatateste pozitia in motoarele de cautare dar este important si pentru conversie. Studiile realizate de acestia au demonstrat ca internautii parasesc paginile accesate in urma cautarilor, daca acesta nu au viteza buna de incarcare.

In urma unor analize amanuntite, web masterii au concluzionat ca viteza de incarcare de o secunda sau sub o secunda este perfecta si viteza de incarcare a unei pagini in 1-3 secunde este buna. Paginile ce se incarca in 4- 7 secunde au o viteza satisfacatoare, iar paginile cu viteza de incarcare mai mare de sapte secunde sunt deja ineficiente, pentru ca rata de parasire este mai mare de 95%.

Din aceleasi analize realizate de specialistii in servicii SEO, reiese ca internautii ce au aterizat pe o pagina care se incarca greu, nu o vor mai accesa, ba chiar vor mentiona si cunostintelor experienta neplacuta.  Pentru a imbunatatii aceasta constanta, webmasterii recomanda cateva metode testate.

  1. Alege hosting de incredere

Serverul care gazduieste site-ul trebuie sa fie unul de incredere si de calitate. Trebuie mentionat ca eforturile depuse in vederea optimizarii SEO on page si off page pot fi usor anulate de caracteristicile hostingului. Specialistii in servici SEO atrag atentia ca un hosting virusat aduce mari prejudicii, facand ca campaniile de optimizare sa fie ineficiente. Deci se recomanda un server dedicat, furnizat de o firma de incredere, care asigura pe langa gazduire, mentenanta si backup.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina seama este locatia serverului. Cele gazduite pe teritoriul tarii sunt mai aproape si permit o viteza mai buna de incarcare a paganilor.

  1. Redimensioneaza imaginile

Imaginile constituie o problema de incarcare a paganilor daca sunt prea mari. Se pare ca asemenea elemente folosesc multe resurse si de aceea maresc timpul de incarcare a site-ului. Specialisti in servicii SEO recomanda optimizarea acestora prin redimensionare. Acest proces este esential in special in cazul magazinelor, si a blogurilor de calatorie a caror informatie este bazate in proportie de 85-90 % pe imagine.

Webmasterii atrag totusi atentia ca o comprimare excesiva a imaginii nu este o solutie foarte buna pentru ca altereaza calitatea, deci informatia furnizata astfel devine ineficienta.

  1. Utilizeaza compresia GZIP

Transformarea fisierelor site-ului in fisiere de tip -ZIP este o solutie eficienta de scadere a vitezei de incarcare a paganilor. Fisierele sunt arhivate si ajuta browserul sa le recunoasca si sa le afiseze mai rapid. Trebuie mentionat ca bowserele au capacitatea de a dezarhiva continutul si de a-l afisa ca atare. Aceasta masura nu ascunde in niciun fel informatia de pe site, si nici nu o face invizibila pentru crowleri.

  1. Elimina informatiile inutile din baza de date

Daca esti unul dintre utilizatorii WordPress-ului cu siguranta ai observat ca aceasta platforma tinde sa salveze toate datele, chiar si pe cele care iti sunt inutile, precum comentariile cu spam si pluginurile dezactivate, iar acestea nu fac decat sa ingreuneze viteza de incarcare a paganilor.

Pentru a remedia aceste neajunsuri specialistii in servici SEO recomanda implementarea unor instrumente de optimizare care sterg toate informatiile si datele inutile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *