Provocarea de a te face vizibil ca blogger începător

Oblyo Digital Marketing

Blogul a devenit o metodă tot mai folosită de comunicare în mediul virtual. Fie că te ocupi de un blog personal, unde îți expui experiențele tale din viața de zi cu zi, fie că te ocupi de o firmă sau de o afacere și ai o secțiune de blog, postările pe blog sunt ceva la ordinea zilei. Totuși, pentru orice blogger la început de drum cea mai mare provocare este aceea de a fi cât mai vizibil. Pentru că până la urmă numărul de vizitatori pe care îi aduci pe blog te poate promova mai mult ca blogger sau îți poate promova afacerea în mediul online dacă blogul de care te ocupi este legat de o afacere.

Ce scrii și cum scrii?

Un blog este un spațiu virtual unde orice blogger își expune experiențele de viață sau promovează diverse activități și entități. Pentru a atrage atenția potențialilor cititori, materialul care apare pe blog trebuie să fie interesant, să îi facă pe oameni curioși. Prin urmare, atunci când te apuci de un blog trebuie să scrii despre subiecte actuale, subiecte care să fie de ajutor potențialilor cititori. Fie că ai un blog în care oferi sfaturi oamenilor în domeniul în care ești specialist, fie că ai un blog în care împărtășești impresii din călătoriile tale sau ai un blog în care descrii produsele sau serviciile pe care compania ta le oferă, ceea ce scrii trebuie să aducă un plus cât de mic, iar dacă reușești să acoperi anumite întrebări la care încă nu s-a găsit răspunsul, atunci cu siguranță ai șanse de a crește în domeniul blogurilor.

Acum că am văzut ce ai putea să scrii, să vedem cum trebuie să scrii pentru a deveni vizibil. Ȋn primul rând trebuie să alegi un titlu care să facă articolul interesant, un titlu prin care să captivezi atenția cititorilor. Ȋn al doilea rând, ceea ce ai scris trebuie să fie corect din punct de vedere gramatical. Dacă faci greșeli chiar și la partea de gramatică, atunci cu siguranță deja faci o impresie destul de slabă cititorilor tăi. Pe urmă este foarte important să îți placă în primul rând ție ceea ce ai scris. Cum ar putea să placă altora ce ai scris dacă ție nu îți place? Dacă e ceva care ți se pare că nu sună bine, atunci rescrie fraza respectivă. După ce ai publicat o postare pe blog, poți să revii asupra ei în scurt timp pentru a reformula anumite fraze dacă ți se pare că tot nu sunt la nivelul care să te reprezinte.

Cam asta ar fi pe scurt despre ce ai putea să scrii pe blog și cum să scrii astfel încât să crești vizibilitatea blogului tău.

Apelează la specialiști

Dacă vrei să ai un blog din pasiune, unde postezi când și când, atunci înseamnă că nu îți propui să trăiești din asta. Dacă pe de altă parte scopul tău este acela de a crește blogul până în punctul în care activitatea de blogging să îți aducă un venit constant, atunci poate că cea mai indicată soluție este aceea de a apela la specialiști în ceea ce înseamnă creșterea site-urilor și blogurilor pe paginile de Internet. Unul dintre cei mai buni specialiști în acest domeniu este Oblyo.ro. Cei de la Oblyo.ro oferă o gamă foarte largă de servicii în crearea de pagini, în gestionarea acestora și în postarea de conținut pe diferite pagini din mediul online. Oblyo Digital Agency este o agenție SEO care se concentrează pe sprijinirea bloggerilor în cunoașterea mediului de afaceri din țara noastră și creșterea vizibilității brandurilor sau blogurilor acestora în motoarele de căutare.

Descoperă eBloguri.ro

Tot cei de la Oblyo Digital Agency au dezvoltat o platformă pentru campanii. Pe această platformă Oblyo invită diferiți bloggeri pentru a participa la campanii organizate de către agenție în parteneriate cu brandurile cu care colaborează aceștia. Aceste campanii pentru bloggeri înseamnă practic că mai mulți bloggeri vor putea scrie pe blogurile lor articole referitoare la brandurile cu care Oblyo Digital Agency colaborează, promovând astfel aceste branduri, iar la rândul lor bloggerii au șansa de a deveni mai vizibili pe motoarele de căutare, dar și de a câștiga diverse premii puse în joc de brandurile respective. Dacă ești blogger începător și vrei să devii mai vizibil, atunci încearcă să participi la campanii pentru bloggeri oferite de Oblyo Digital Agency.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *