Importanța sistemelor de control acces

SVTech

Investiția în tehnologia potrivită este esențială pentru protecția angajaților dvs., a vizitatorilor şi în cele din urmă, a succesului companiei dvs. În timp ce doriți, în mod natural, ca sediul afacerii dvs. să fie la fel de deschis și primitor, este posibil ca și personalul și vizitatorii să se deplaseze ușor în jurul clădirii, dar trebuie să vă asigurați o protecție maximă împotriva intrușilor neautorizați. Acest lucru îl puteţi face cu sisteme de control acces.  În caz de urgență, nu numai viitorul afacerii dvs., ci viețile oamenilor vor fi protejate cu sisteme de control acces.

Controlul accesului este o tehnică de securitate care reglementează cine poate vizualiza sau utiliza resursele într-un mediu. Este un concept fundamental în securitate care minimizează riscul pentru afacere sau organizație.

Scopul unor sisteme de control acces este de a permite accesul la o clădire sau la un birou numai celor care sunt autorizați să se afle acolo. Dispozitivul de blocare, împreună cu cheia de alamă potrivită, au fost standardul de aur al controlului accesului pentru mulți ani; cu toate acestea, întreprinderile moderne doresc mai mult. Doresc să controleze cine trece pragul companiei, dar doresc și o modalitate de a monitoriza și gestiona accesul.

Cheile pot fi pierdute, furate sau copiate, lăsând compania vulnerabilă și necesitând o schimbare costisitoare a încuietorilor. Din fericire, atunci când un card electronic de acces este pierdut sau furat, drepturile de acces pot fi retrase imediat, făcând cardul inactiv.

Pentru a asigura o facilitate, organizațiile utilizează sisteme electronice de control al accesului care se bazează pe acreditările utilizatorilor, cititorii de carduri de acces, auditul și rapoartele pentru a urmări accesul angajaților la locațiile comerciale restricționate și zonele de proprietate, cum ar fi centrele de date. Unele dintre aceste sisteme includ panouri de control al accesului pentru a limita accesul la încăperi și clădiri, precum și alarme și capabilități de blocare pentru a împiedica accesul sau operațiunile neautorizate.

De-a lungul anilor, sistemele de control acces au devenit din ce în ce mai sofisticate. Astăzi, termenul sisteme de control acces se referă cel mai des la cartele electronice. Sistemul de control al accesului al cardului electronic utilizează o cartelă de acces specială, pentru a permite accesul în zona securizată.

Sistemele moderne de control al accesului oferă, de asemenea, drepturi de acces flexibile. De exemplu, în timp ce întregul personal poate obține, în general, accesul prin intrarea principală a unei clădiri, accesul la anumite zone interne poate fi limitat la cei cu autoritate relevantă. Accesul poate fi, de asemenea, limitat la anumite perioade de timp.

Cardul de acces a fost de mult o formă dominantă de verificare a identității. În timp ce ele guvernează încă accesul pentru majoritatea sistemelor instalate, soluțiile biometrice – de obicei autentificarea identității prin recunoașterea facială, amprente și iris – devin din ce în ce mai fiabile, accesibile și răspândite.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când obțineți sisteme de control acces este capacitatea de integrare pe care le oferă destinatarilor. Multe organizații, fie ele publice sau comerciale, utilizează o varietate de sisteme de control acces în întreaga lor organizație. Cardurile de identificare a controlului accesului pot fi programate pentru a fi integrate cu sistemele interne existente, cum ar fi automatele, barierele, cateringul, managementul imprimării și chiar PC-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *