Cora Pearl, luxul si frumusetea Pariziana

Cora Pearl

Fara indoiala, femeile sunt decorarea vietii barbatilor. Mai ales daca sunt femei exotice si extravagante, asa cum erau curtezanele pariziene din secolul al XIX-lea. De fapt, cine a citit  Balzac, Zola si alti clasici culturalii, nu ar putea descrie astfel de femei ca fiind  exceptional de virtuoase sau ca apartinand familiilor si lucratorilor cinstiti.  Aceasta nu este numai literatura franceza pura, ci realismul social al apei pure. Fara faimoasele dame de companie, nu ar exista „Dama cu Camelii” sau „La Traviata”, Zola nu si-ar fi creat o Nana, iar Baudelaire nu ar fi scris poeme faimoase. Sex-simbolurile din Franta au fost intotdeauna acolo, dar Napoleon al III-lea a introdus moda in clasa superioara in ultimul secol, comparand o femeie cu o tigara de dupa-amiaza.

Titlul onorific de „personalitate a cultului”

Ce stim despre cele care nu numai ca s-au jucat cu portofelele bogatilor si cu mostenirea familiala a aristocratilor, care au si sustinut imaginea unei „noi femei”, libera si uneori agresiva in aceasta libertate?  In ziua de azi, ele ar obtine cu usurinta titlul onorific de „personalitate a cultului”. Multe dame de companie nu erau frantuzoaice, dar numai in Paris se putea ajunge la un adevarat succes, din moment ce capitala Frantei in acei ani era considerata capitala neoficiala a iubirii.

Englezoaica Cora Pearl

Una dintre aceste dame de companie din anii 1860, era englezoaica Cora Pearl, poreclita „Luna Rosie”, care era, cum am spune in vremurile noastre, sex-simbolul imparatului. Cora Pearl sau, mai precis, Emma Сrouch s-a nascut in 1835. Ora si locul nasterii nu sunt complet clare. Era fiica compozitorului englez, violoncelist si profesor Frederick Nicholas Crouch ( 1808 – 1896 ). Tanara Cora a dorit cu pasiune sa fie bogata si faimoasa. A studiat la scoala monahala din Franta. Revenind in Anglia, nu a acceptat viata modesta a tatalui sau si a preferat sa plece in Londra pentru a deveni actrita.

Fascinand un anumit proprietar al spectacolului de varietate de la Londra, Cora a cerut bani de la el pentru o excursie la Paris.  Socata de frumusetea si luxul Parisului, si, cel mai important de libertatea moralitatii, aceasta a preferat sa devina una dintre aceste dame de companie, apoi s-a intretinut cu ajutorul oamenilor bogati. In primul rand, si-a schimbat numele real in Cora Pearl. Primele diamante, rochii de la designeri celebri si un apartament luxos in centrul Parisului, i-au fost daruite de nepotul faimosului maresal francez Victor Massen.

Era fascinata de cai

Ii placea foarte mult de Cora, fiind una dintre cele mai frumoase dame de companie si sex-simbol a acelor ani si era foarte gelos pe printul Murat. Dorind sa castige dragostea acestei femei, Murat i-a daruit un cal de curse costisitor. Din acel moment, dama de companie a capatat un atasament fierbinte fata de aceste animale nobile. In fiecare an, ea cumpara cel putin 10 cai si isi dedica o parte din timpul liber calatoriei. Limbile rele spuneau despre Cora ca aceasta iubeste caii mai mult decat pe iubitii sai, pe care ii schimba ca pe manusi. Insa, sex-simbolul era capabila sa se desparta de barbati in asa fel incat, chiar si dupa terminarea relatiilor de dragoste, sa ramana  prietena cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *