Vibrofinisarea jantelor – un proces nou in România

Vibrofinisare-janteVibrofinisarea este un proces mecanic/chimic pentru debavurare, netezire, lustruire și degresare de piese individuale, produse în masă. Masa de finisare este procesul de piese care sunt scufundate în medii și compuşi (apă special tratată) într-o mașină vibrofinisare. Aparatul vibrează cauzând mișcarea conținutului într-o mișcare circulară și suportul pentru a șlefui piesa pentru a obține finisajul dorit.

Procesul de vibrofinisare este folosit atât pentru piesele foarte mici, cât și pentru cele foarte mari, dar se poate face şi vibrofinisare jante.

Care sunt beneficiile vibrofinisării?

Atunci când se execută corect, vibrofinisarea va oferi o serie de beneficii valoroase. Procesul oferă un mijloc extrem de eficient din punct de vedere al costurilor pentru debavurare, lustruire și o serie de alte soluții de pregătire și finisare a suprafeței, necesitând în același timp o cantitate minimă de muncă. Rezultă, de asemenea, o finisare extrem de netedă a suprafeței, fără a provoca uzură excesivă, ceea ce duce la creșterea durabilității produsului final. Mai mult, procesul este foarte controlat, făcând mai ușor obținerea unui rezultat uniform de finisare.

Vibrofinisarea oferă flexibilitate maximă

Vibrofinisarea este un proces extrem de flexibil, care oferă numeroase posibilități de proiectare. Cu utilizarea adecvată a mașinilor vibrofinisare, este relativ ușor să se creeze o procedură personalizată pentru sistemele dorite.

Indiferent de rezultatul dorit, succesul procesului de vibrofinisare jante este asigurat prin selectarea adecvată a mediilor și a unui compus de curățare. Există firme care au expertiza pentru a se asigura că acești pași critici sunt executați în mod corespunzător. Experiența le permite să aleagă în mod corespunzător mărimea și configurația suportului pentru vibrofinisare jante pentru ca piesele dvs. să fie finalizate conform cerinţelor dvs.

Procesele de vibrofinisare pot fi proiectate astfel:

Sisteme continue – în care piesele intră la un capăt și sunt descărcate continuu la ieșire în stare finită.

Sisteme de loturi – în care se adaugă, se prelucrează și se elimină seturi de piese înainte de a se executa următorul lot.

Procesul secvențial – care implică rularea pieselor prin procese multiple de vibrofinisare pentru a obține o finisare mai fină.

Sisteme cu o singură parte – în care se prelucrează individual părți mari

Vibrofinisarea jantelor este un proces destul de nou în România, dar destul de utilizat în alte ţări. Totuşi, există utilaje de vibrofinisare jante cu ajutorul cărora se pot obţine rezultate spectaculoase în domeniul auto. Este un proces amplu, însă rezultatul final este unul de excepţie ce nu poate fi obţinut prin alte metode.

Menținerea roților curate și lustruite este o sarcină importantă care este necesară pentru ca maşina dvs să fie bine întreținută. O vibrofinisare jante ușurează această sarcină, astfel vă veți bucura de o strălucire consistentă de fiecare dată.

De ce să folosiţi vibrofinisare jante?

Siguranță – Reduce răspunderea muncii manuale.

Economii – Sistemul de vibrofinisare jante este automatizat și nu necesită un operator cu normă întreagă.

Calitate – Sistemul de vibrofinisare jante produce o strălucire profundă și de lungă durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *