Cu Transport-decedati treci mai usor prin experienta unei repatrieri decedati

Cimitir

Omul are nevoie sa fie sustinut la evenimentele cele mai importante din viata, fie ca sunt fericite si cu atat mai mult cand sunt triste! Nu poti face o  nunta, fara invitatii care sunt martorii oficializarii sentimentelor protagonistilor si ar fi trist ca familia sa fie singura care sa il conduca pe ultimul drum pe decedat.

Cineva, singur pe lume, imi povestea intr-o zi cum a pierdut-o pe mama lui. Ceea ce m-a frapat in tot ce povestea a fost remarca:

-A fost atat de multa lume la inmormantare ei si trebuie sa iti spun ca nu am mai fost atat de trist ca am pierdut-o, fiindca mi-am dat seama cat de multi au iubit-o! Dar stii ce intrebare ma framanta? La inmormantarea mea, oare cine o veni???

Dincolo de aceste ganduri este foarte important in cazul unei repatrieri decedati sa stii ca nu esti singur si ca ai alaturi de tine o echipa de oameni inimosi si priceputi. Gandul ca nu te afli singur in mijlocul unei nenorociri atat de mari iti da forta sa treci peste incercare.

Daca nu ar fi acesti specialisti cu suflet mare si maini pricepute, cunoscatori ai legislatiei funerare internationale, multi dintre cei dragi care mor departe de tara, ar fi ingropati in pamant strain si nu ar avea cine sa le aprinda o lumanare si sa le puna o floare pe mormant.

Ce greu ar fi sa refaci traseul parcurs de defunct, sa obtii documentele necesare, sa pregatesti hainele si sicriul, sa alergi dupa oameni care sa il spele, sa il toaleteze si sa il imbalsameze, apoi sa il aseze in sicriu, sa te rogi de straini sa te ajute sa urci in masina sicriul si sa-l conduci pe cel drag pe ultimul drum in starea in care te afli!

In hotararea ta de a-l aduce acasa pe cel drag, nu esti deloc singur! Mai intai ai un interlocutor care te asculta cu atentie si iti transmite condoleante, apoi trece la consiliere si iti prezinta planul de repatriere.

Ei iti spun exact ce vor face ca tu sa primesti sicriul la capela aleasa, sa te reculegi in fata lui si sa organizezi inmormantarea. Ei pun umarul la organizarea repatrierii celui drag, fara ca tu sa iesi din casa.

Oamenii acestia merita toata recunostinta din lume, fiindca iti ofera serviciile lor, cand iti este mai greu. Pentru asta, acolo unde a avut loc decesul se lucreaza non stop, iar sarcinile sunt judicios impartite ca pana la sosirea masinii funerare din Romania decedatul sa fie spalat si aranjat cu grija dupa ce i s-a facut imbalsamarea speciala garantata 10 zile, iar actele care insotesc transportul funerar pregatite din timp.

Nu te intereseaza nici sa faci rost de cele doua sicrie obligatorii: primul din zinc si al doilea din lemn, nici sa iei legatura cu autoritatile din tara in care a avut loc decesul pentru pasaportul funerar sau pentru obtinerea certificatului de deces.

Nu este asa ca te simti deja mai bine, cand ei iti promit solemn ca vor actiona repede si bine ca repatrierea sa se faca, fara ca tu sa te deplasezi de acasa in situatia in care te afli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *