Semineul, accesoriul perfect pentru o casa calduroasa

Semineu

Daca iti doresti o casa calduroasa si eleganta, unul dintre accesoriile pe care trebuie sa le ai in vedere este semineul. Acesta are atat rol estetic, cat si rol de incalzire si poate sa contribuie in mod direct la doza de confort de care se bucura intreaga familie.

Semineul este prezent in societatea noastra inca din epoca medievala, atunci cand scopul lui era de a prepara mancare sau de a fierbe apa. Intotdeauna, acesta a fost o piesa de baza in locuintele oameilor si chiar daca si-a schimbat destinatia, a reusit sa isi pastreze importanta.

De ce sa achizitionezi un semineu?

Nefiind vital, nu este prezent in toate casele. Totusi, piata de seminee  este destul de bogata. Astfel, apare intrebarea: de ce sa achizitionezi sau sa construiesti un semineu. Care sunt avantajele acestei piese?

In general, avantajele sunt date de tipul de semineu achizitionat. Exista seminee electrice, seminee pe lemne, pe gaz sau cu bioetanol, fiecare avand propriile motive de lauda. In principiu, un semineu poate sa ofere urmatoarele lucruri:

  • O incalzire eficienta, in cazul celor cu lemne;
  • O estetica deosebita. Exista mii de modele de seminee, care mai de care mai interesante;
  • O atmosfera calda, imbogatita de sunetul focului care arde;

Care sunt principalele tipuri de seminee pe care le poti achizitiona?

Exista mai multi factori care pot diferentia semineele: designul, tipul focarului sau tipul de combustibil folosit. Cele mai populare tipuri de seminee de pe piata sunt urmatoarele:

  • Semineele cu focar deschis. Sunt semineele clasice, folosite inca din cele mai vechi timpuri. Din punct de vedere estetic este o varianta cat se poate de atractiva, insa exista si anumite probleme in ceeac e il priveste. Spre exemplu, un semineu cu focar deschis este mai periculos datorita fumului care este evacuat prin cosul de fum, care prezinta intotdeauna riscul de a se bloca. Nu in ultimul rand, un astfel de semineu are mai mult rol estetic, nefiind extrem de eficient pentru incalzire.
  • Seminee cu focar inchis. Acestea incalzesc mult mai eficient, fiind inchise cu o sticla termorezistenta. Din punct de vedere estetic sunt la fel de interesante precum semineele cu focar deschis si pot functiona cu diverse variante de ardere;
  • Seminee cu combustibil solid. Materia prima care le face sa functioneze este lemnul, insa pot fi folositi si peleti sau carbuni. Reprezinta cea mai populara varianta si cea mai eleganta din punct de vedere estetic.
  • Seminee pe gaz. Daca locuiesti la apartament si nu poti sa instalezi un cos de fum, semineele pe gaz sunt cele mai potrivite. Acestea pot fi foarte placute din punct de vedere estetic si ofera un control foarte bun. Multe dintre ele pot fi controlate chiar prin telecomanda.
  • Seminee electrice. Cele mai noi si mai interesante tipuri de seminee sunt cele electrice. Acestea dispun de tehnologii moderne, au afisaj electronic si ofera efecte vizuale care le fac asemanatoare cu semineele pe foc. Spre deosebire de semineele ce functioneaza cu combustibil solid insa, sunt foarte sigure.

Indiferent care este tipul de semineu pe care il alegi, un lucru este cert: vei obtine un plus de eleganta in locuinta ta si te vei bucura din plin de confortul pe care il ofera acest accesoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *