De ce să alegi peleții din lemn ca formă de încălzire în anotimpul rece?

Peleti

Există numeroase beneficii obținute în urma utilizării combustibilului pe bază de peleți, inclusiv beneficii economice și de mediu. Peleții sunt utilizați în diverse aplicații cum ar fi pentru centralele de încălzire pentru locuințe și cazanele de mari dimensiuni în operațiuni comerciale.

Conversia termică directă a peleților are un nivel de eficiență de aproximativ 80%.

Sobele cu peleți au emisii de particule extrem de reduse datorită eficienței ridicate a arderii și a densității combustibilului.  Fiecare tonă de peleți reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 1,5 tone.

Peleții sunt o opțiune rapidă, versatilă și practică care, pe lângă eficiența energetică, ușurează dependența noastră de combustibil fosil prin înlocuirea petrolului și a gazelor naturale în sectoarele rezidențiale, publice, terțiare și pentru procesele industriale.

Ei oferă multiple beneficii de mediu care contribuie la lupta efectivă împotriva schimbărilor climatice.

Prețul peleților este mult mai puțin variabil decât prețul combustibililor fosili, oferind mai multă siguranță și fiabilitate consumatorilor.

Peleții de lemn reprezintă o formă de combustibil de biomasă rafinat și densificat care se formează atunci când reziduurile de lemn sunt comprimate într-un diametru uniform, sub presiune ridicată.

Prin peletizarea reziduurilor de lemn milioane de tone de biomasă pot fi prelucrate, rezultând multe beneficii  pentru mediul înconjurător. Majoritatea reziduurilor sunt un produs secundar al industriei lemnului sub formă de rumeguș care este comprimat și extrudat sub formă de pelet.

Peleții din lemn comercializați de Tomibena.com sunt la mare căutare și în acest sezon rece de către români. Depozitul și fabrica celor de la Tomibena din Vicovul de Sus, județul Suceava asigură locuri de muncă, sprijină economia locală iar produsele furnizate contribuie la independența energetică.

Tomibena produce și comercializează peleți lemn care se pot utiliza ca și sursă eficientă de căldură. Aceștia conțin niveluri scăzute de umiditate și cenușă. Ei sunt convenabili din punct de vedere financiar, în comparație cu alte forme de încălzire. Peleții sunt foarte comprimați și denși și prin urmare, ocupă mai puțin spațiu de depozitare decât lemnul natural.

Peleții Tomibena se pot folosi în șemineuri, centrale sau în sobe cu peleți. Tomibena comercializează și sobe peleți, mult mai eficiente decât sobele pe lemn.

Soba pe peleți cu aer cald Koph PD 10 kW este o soluție efientă pentru încălzire, nu are nevoie de o cameră separată, are dimensiuni compacte și este ușor de instalat și exploatat. Procesul de ardere are loc ecologic și eficient iar design-ul său este unul modern. Prețul sobei este de 3499 lei.

Peleții Tomibena se comercializează la saci a 15 kg iar cantitatea minimă care se poate comanda din magazinul online www.tomibena.com este de 70 de saci, adică un palet. Prețul unui sac este de 20.99 lei, iar prețul unui palet este de 1469.3 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *