Rafturile metalice, elemente de bază în influențarea comportamentului de cumpărături

Rafturi metalice de la a la Z

Una dintre cele mai mari preocupări pentru fiecare retailer este aspectul magazinului. Un magazin bine amenajat poate contribui la o atmosferă de cumpărături pozitivă, ceea ce duce la tipul de comportament de cumpărături pe care dorește să îl obțină un retailer.

Un alt lucru important în ceea ce privește aspectul magazinelor, pe care retailerii ar trebui să-l ia în considerare, este modul de plasare a produselor pe diverse rafturi metalice. Gestionarea eficientă a alocării spațiului pe raft nu doar reduce la minimum șansa ca rafturile să rămână goale, ci poate crește, de asemenea, satisfacția consumatorilor și relația cu aceștia. În plus, poate avea un efect pozitiv semnificativ asupra vânzărilor.

Din acest motiv, este extrem de important ca retalerii să aleagă în mod inteligent rafturile pe care își plasează mărfurile. O foarte bună soluție în acest sens, o reprezintă alegerea acestora din gama variată de rafturi metalice oferite de echipa Rafturi Metalice de la A la Z.

Rafturile metalice, bine structurate atrag atenția consumatorilor și influențează decizia lor de cumpărare

Deși, unii ignora acest lucru, modul în care este structurat un raft oferă multe avantaje atât pentru consumatori, cât și pentru retaileri. Această afirmație se explică prin faptul că satisfacția generală a cumpărătorilor la cumpărături crește atunci când  raftul dintr-un magazin este bine structurat.

Potrivit studiilor realizate de specialiști, toate deciziile consumatorilor cu privire la achiziții sunt planificate înainte de a vizita magazinul. Aceasta înseamnă că 2/3 din toate achizițiile consumatorilor se realizează prin procese de luare a deciziilor care, de regulă, arată o implicare scăzută. Deciziile pe care le iau consumatorii, apar după o căutare minimă de produse și comparație de prețuri. Din acest motiv, gestionarea modului în care produsele sunt prezentate pe rafturi ar putea avea un efect semnificativ asupra comportamentului cumpărăturilor din magazin. Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat, de asemenea, că atenția vizuală, rezultată din observarea produsului expus pe raft, influențează activ decizia consumatorilor.

Comportamentul consumatorului în magazin este influențat de factori din interiorul său, precum poziția raftului și numărul de polițe. Acești factori pot crea un așa-numit „ascensor vizual” pentru mărcile lor, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca produsele să intre în atenția consumatorilor este mare, în cazul în care sunt la nivelul ochilor acestora.

Plasarea produselor pe rafturi poate schimba aspectului magazinului și influența creșterea vânzărilor

Un alt mod prin care retailerii își pot crește vânzările de produse este să expună într-o manieră atrăgătoare produsele pe rafturi.  Pentru a reuși acest lucru retailterii trebuie să determine poziția ideală pe rafturi a produselor lor. Trebuie să stabilească dacă le poziționează vertical, orizontal și cum le aranjează astfel încât să atragă atenția celor care se plimbă printre rafturi în căutarea produsului dorit.

De asemenea, trebuie să plaseze produsele pe rafturi ținând cont de tipul lor. De exemplu, legume și fructele le pot așeza pe rafturi de legume-fructe, produsele de panificație pe rafturi pentru pâine etc.

Toate aceste lucruri influențează clar comportamentul consumatorilor și implicit decizia de cumpărare. Multor consumatori le place experiența de cumpărături rapidă, de aceea, cu cât magazinul este amenajat mai eficient, cu atât le permite acestora să facă cumpărături mai rapide.

Pe de altă parte, consumatorii sunt atrași întotdeauna de un magazin cu aspect îngrijit și ordonat. Prin urmare, cu cât produsele sunt așezate mai frumos pe rafturi, cu atât magazinul este mai atrăgător pentru aceștia, determinându-i să intre și să cumpere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *